Снимка: БулфотоСлед разследване на Нова телевизия районната прокуратура в Пловдив започва

...
Снимка: БулфотоСлед разследване на Нова телевизия районната прокуратура в Пловдив започва
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив погна лекаря, поставял стентове на здрави пациенти

Снимка: Булфото

След следствие на Нова телевизия районната прокуратура в Пловдив започва инспекция на активността на шефа на отделението по кардиология в локалната университетска болница, написа Novini.bg.

Репортерът Васил Иванов сподели по какъв начин пациент упреква доцент Иван Мануков за слагане на неверна диагноза. Пред камерата мъжът описа, че имало опит да му бъде подложен стент, без да има нужа от това. В средата на октомври Динко Бобчев подава тъжба в прокуратурата в Пловдив. „ Обърнах се към доктор Мануков, който познавам от 25 години. Имам задръстване на 75 %, а не на 85  на сърцето. На сънната артерия имам уголемение, а не аневризъм ”, съобщи пациентът Динко.

В жалбата си той твърди, че шефът на Отделението по инвазивна кардиология в локалната университетска болница - доцент Иван Мануков, е желал да извърши ненужна за положението му операция. „ Искал е да му бъдат сложени 2 броя стентове - на сърцето и на сънна артерия ”, разясни Атанас Илиев, представител на Районна прокуратура – Пловдив.

Пациентът взема решение да потърси второ мнение. Така стига до съвещания с трима експерти - кардиолози в София. „ Те са разчели направената му коронарография и са излезли със мнение, че той не се нуждае от такива стентове ”, разясни Илиев. „ Ставаме очевидци на бездействието на институции, в това число и  тази, която ръководя аз в дълъг интервал от време. Това  доведе до обстановката, което виждаме ”, сподели Дечо Дечев, шеф на НЗОК.

Вече тече предварителна инспекция по случая. До 10 дни тя би трябвало да завърши и прокуратурата да излезе със мнение по проблема. Освен пояснение от засегнатите страни, ще се изиска цялата здравна документи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР